søndag 5. februar 2012

Gaven


Jeg tenkte at dette innlegget skulle handle om en gave
Jeg har fått mange gaver i mitt snart 50 årige liv (ikke så veeeeldig snart da, men nesten). Noen gaver gjør større intrykk en andre.
Jeg har mange gaver i fra ungene opp igjennom tidene som har satt store spor i et morshjerte, og nå kommer det gaver i fra barnebarn, som gjør det samme intrykketMen den gaven jeg skal vise her, er en gave i fra en eldre dame jeg aldri har møtt.

Det finnes mange mennesker her i landet som ikke er like heldig stilt som meg. Selv om jeg er uføretrygdet, og med veldig liten inntekt, og rimelig stor gjeld.. Så er jeg heldig å ha en mann som tjener godt, og jeg er omgitt av masse mennesker som er glade i meg,  og bryr seg om meg

Denne denne damen jeg har fått gaven av, har egentlig en rimelig stor familie, etter som jeg har skjønt, Hun har en samboer, og en liten leilighet.
Familien er som veldig mange her i landet, fylt opp med jobb, unger, kvelds, og helge aktiviteter, og skviset av tidsklemma. Og selv om de ikke bor langt unna. Er det ikke ofte hun ser  hverken unger, barnebarn eller oldebarn.
Om det ligger andre ting bak her, vet jeg ikke, og det spiller ingen rolle for meg.

De har ikke mer enn at de klarer å få det til å gå rundt økonomisk.. men ikke så mye mer enn det. Det er sjelden de kan unne seg så mye nytt, Og ikke kjøpe så mye de har lyst på...

Da min svigermor døde, fikk denne damen det meste av klærne etter henne. Jeg vet min mor er der i blandt, både på besøk, og med gaver.
Og da jeg en dag ryddet i flere av de gamle tingene etter svigermor, Fant jeg en stor eske med kassett band, men gammeldans, og svensk danseband musikk. Disse fikk de  av oss, for de er så glad i slik musikk..

Og i forrige uke ko heidi mammaen med en gave tilbake. Gitt med hjerte, av mennesker som ikke har så mye å gi.
Jeg må innrømme at det rant en liten tåre på kinnet.Puta er vel ikke hverken verdifull eller vakker, men den er iallefall gitt med godt hjerte. Og den har nok stått i sofaen hos dette gamle paret i alle år siden hun broderte den-

Og nå skal den få stå i sofaen hos meg.
Og minne meg på at det koster så lite å gi av overfloden vår. Det koster så lite å tenke på andre. Og ikke minst det å tenke på våre eldre, eller de som ikke har så mye
Det å se til våre en gang eller to i uken.. Husk at for mennesker som ikke går til en jobb,og som er alene, eller begge er syke, så er en uke, 2 uker, eller en mnd lang tid alene.....

jeg har iallefall tenkt å fortsette å bruke det jeg har av overskudd, og krefter, til å glede meg selv, ved å glede andre


Ellers har min helg vært stille..
Jeg har hatt planer om å reise på besøk til heidimammaen, alle tre dagene, men formen i huset her er ikke så god om dagen. Vi hangler litt begge to- Antakelig noe influensa som heidimannen har pådratt seg, og jeg skrangler i min egen verden :-))

Men litt ferdiggjøring av babytøy har det blitt likevel..

Denne er laget av resten av stoffet som jeg sydde gensere til jentene , men jeg måtte spe på med annet stoff i armene.. Jeg synes det ble søtt

Nå er det middag på menyen
Ha en fin søndagskveld alle sammen
Og ta vare på hverandre, Vi er ikke mye verd uten mennesker rundt oss


Klem i  fra
post signature

11 kommentarer:

Maria Isabel sa...

Dette var et veldig rørende innlegg Heidi :)
Ja det er vitkig å sette pris på de små tingene i livet.. og det er viktig å legge merke til hva i livet som er verdt å bry seg om og hva som ikke..

Jeg er også en sånn person som får mye personlig glede av å hjelpe andre.. eller gi gaver.. så har kjent mye på det etter at jeg ble syk og trygdet at nå er rollene snudd.. jeg har blitt den jeg selv hjalp før :) Hmm..

Og det du skriver om at for den som sitter mye alene, går tiden svært sakte.. det kunne ikke vært mer riktig føler jeg :)

Du har et veldig godt hjerte :)

Ønsker deg og dine en god søndag :)

Stor klem :O)

Eli's lille rede sa...

Med tanke på den historien du akkurat fortalte, ble den puta verdens vakreste! Når jeg tenker meg om, er det ikke de dyreste tingene jeg har som er mest verdt for meg, men noe av de billigste og rareste! De rommer så mye mer en all verdens dyr porselen eller sølv. De rommer gode, gamle og varme minner. Det er også kjent at de som har minst, er de som er mest villig til å dele. Vi er i grunnen heldige vi, som er i stand til å glede oss over små ting i hverdagen. De som opplever at ting kommer lett, gleder seg ikke på samme måte. De har ikke noe å hverken ønske seg eller drømme om. Ha en fortsatt fin søndag! Kos deg:)

Klem fra Eli:)

Therese sa...

Du er som meg, du, setter igrunn mest pris på ting med affeksjonsverdi ;-)

Er så enig med deg, det skal så innmari lite til. Og lykkelig er den som har noe å gi, sier nå jeg.

Vi har en gammel dame til nabo. Hun er så koselig og snill med ungene, er gjestfri og pratsom. Hun går i sitt 88.år, og har flere helseplager enn godt er. Så innimellom, når formen er god nok, stikker jeg innom og sier hei. Og når jeg har bakt noe eller laget ting som brun lapskaus, ertesuppe osv som jeg vet hun liker godt, men ikke lager til seg selv lenger, så stikker jeg bort med (sender mannen ;-) ) et par porsjoner. Det skal sååå lite til!

Ha en fin, ny uke, Heidi! Takk for alltid hyggelige kommentarer hos meg. En gave det også!

Klem fra Therese

Barbros lille atelier sa...

Så nydelig innlegg - og så sant som det er sagt!
Med historien du forteller, blir puten helt nydelig!
Gaver med en sånn omtanke bak, er jo bare fantastisk å få!

Namaste (jeo74) sa...

Vakkert! Du e nå barra god du...
Eg leste det du hadde skreve om deg og din ME og. Kjente meg igjen i masse der...

Så kjekt å hørra at eg har inspirert deg i syinga og da. Det varma jammen meg mærr enn du kan tru. Og alt det flotte du produserer da! Du bør selge det på messe elle nåke, for barnebarna har vel snart nok eller? ;o) Og husk; du trenge ikkje å sitte der og selge sjøl vettu, det e sikkert nåken som vil hjelpa deg med det :o)

Eg likte særlig alvejakkene du har sydd.

Eg har ganske så gode dager for tida, men har innsett at detta e ein sorgprosess som eg e midt oppi ja. kjennes litt godt å veta at det e akkurat det detta e og. Ein gode klem te deg og skål for gode dager!

KLEM

Kjerstis løse tråder sa...

Tusen takk for gratulasjon på bursdagen til cirkeline. Så koselig pute du har fått, ja, den er vakker fordi handlingen i å gi en slik er så nydelig!! Det var veldig rørende. Flotte andre ting du lager selv da. Jeg minnes godt ting min farmor lagde til meg når jeg ser den puta. Hun sa noen ganger "dette skal du ha til minne om meg", og det har jeg.)) klem fra Kjersti

Unn sa...

Du er jo superkreativ!

Unn :)

Villmarkstausa sa...

Godt det finnes slike som deg. Hyggelig å gi av seg selv;-))

Heidi's hjørne sa...

Tusen tussen takk for kjempekoselige kommentarer. Det varmer veldig. Klem til hver og en av dere :-)

kimberlee.blogg.no sa...

Så fint innlegg:) Helt klart. Det er tanken som ligger bak..
Klem

Anne sa...

Så fint innlegg !
Kom over bloggen din og må si du lager nydelige barneklær :) Så masse fiiint ! Ha en fin dag !