lørdag 25. januar 2014

Ny symaskin....

Jeg, eller vi. Gubben og jeg. Har snakket lenge om at jeg skulle prøve å få  kjøpt en overlock maskin. Jeg har ikke brukt det, og har ikke anelse om hvordan den virker, Men jeg vet hva jeg skal lage med den :-)

Men stadig er det noe annet som pengene renner ut til først, av regninger og annet som en burde burde....
Vi skulle kjøpe både denne og forrige sommer, for feriepengene.... før jul, som julegave...
I  år var jeg litt raskere, og kjøpte ny tv til heidmannen til jul, og da ble det utsatt igjen... Men jeg får lov å se på tv'en, en gang i blant, selv om det var en gave til han. Nå er ikke jeg noen ivrig tv-titter, Jeg hører mer på radio..( og nye dab-radioer fikk vi til jul.) men det er greit som selskap i blant, når han jobber kveld og natt.

Inne på noen blogger, og på sysiden på Facebok, så jeg at Stoff og Stil; Stil hadde fått inn noen nydelige barnestoffer. Så dit tøffet vi på torsdagskvelden....Det er ikke noen gode bilder,men det så jeg ikke før jeg puttet de i vaskemaskinen, for å vaske de før bruk. Så bedre bilder får komme senere når alt er tørket... Eller det er sydd med de.

Men mens jeg rotet og styrte med meterlange ruller i hopetall.. fant heidimannen en maskin til meg...

Og det endte med at denne sto klar på kjøkkenbordet
etter at vi kom hjem....En Elna 444, coverstich

Jeg finer nok ut av hva det er litt etter litt

Så nå kan gubben få låne symaskinen om han vil,siden jeg får låne tven ;-)

Formen har vært dårlig en stund, og da er en butikktur , som den til Stoff of Stil,mer enn denne skrotten kan tåle, så jeg fikk ikke begynt på torsdagskvelden, eller fredags formiddagen..Jeg klarte ikke samle meg nok til å skjønne det helt grunnleggende, og da må man bare vente... Da var det hvile tid.... Til og med i fra strikketøyet..

Dagen i dag har gått til å sitte inne i teppe i godstolen, med en tekopp,og følge med på snøen som daler så rolig ned, utenfor vinduet. Og gjøre absolutt ingen ting,,,, akkurat som kroppen vil...

Stedet


Før lengtet jeg alltid etter noe annet
det var alltid ting jeg ville eie,
steder jeg ville reise til,
liv jeg ville leve.

Nå gripes jeg stadig oftere av lengsel
Etter det livet jeg har levet,
Gjennomlyst av vemod for alt jeg har elsket og tapt.

Jeg kan våkne om natten
Alene, åpen, full av savn
Fordi jeg lengter så usigelig
Etter stedet hvor jeg er, her"


Et nydelig, og ettertenksomt dikt, av Stein Mehren

Kanskje ser dere ikke noen sammenheng, men dette diktet dukker opp, hver gang jeg bremser opp. Tenke over at man endrer seg... endrer mål, og hva som er viktig i livet..

I kveld har heidjmannen vært i selskap, og jeg har puslet på alene med hun og katter her hjemme... Og jeg fikk begynt litt med maskinen.... Og det var ikke vrient.. Alt er litt mer omstendelig enn den vanlige symaskinen, men det er ve det som gjør at den er mer solid,.og gjør en litt annen jobb

Så var det fram med håndarbeids saker. og vips så var hele huset et kaos.... Av symønster, tråder, papir, stoffer... i tillegg til strikketøyet, som jeg tok fram innimellom
Godt man har stort kjøkkenbord.....

Men her har jeg sydd, trædd tråder, stilt spenninger, trædd nye tråder..... osv..

og strikket litt i mellom

Jeg holder på med en lys grå, skappelgenser... Så det går ganske rask på pinne nr 6 ( skal egentlig være 7, men jeg rakk opp en halv rygg strikket med det, for jeg synes det ble for løst)

Og jeg har gjort ferdig et pr med Selbuvotter til. I deilig blør alpakka-ull
Og flere kommer etterhvert....


Men syingen gav resultater,, Det ble ikke helt bra, men jeg lærte veldig mye
Så får vi regne med at en har lært av feilene til neste gang, og at de er borte da.... men det dukker nok opp noen nye

. Nå skal jeg prøve å sove et par timer til, før vi skal i bursdag til minste barnebarnet... jeg gruer for kjøringen. Men gleder meg enormt til å se de,

Før jeg slutter helt av, vil jeg vise noen bilder av , at det også begynner å komme håndarbeid i interiøret...


 Kakeboks,kopper,og slikkepott.....

 "Strikkede" lys i ulike farger,,,,, ( jeg har noen fler farger ;-) )Lys formet som trådsneller og garnnøster....Ha en god natt videre, og en fin helg, i det fine vinterværet. Synes det er nydelig med litt lett snø,og noen kuldegrader ( det eneste jeg ikke liker med det, er glatte veier over til Telemark, på smale, svingete veier)

natta og klem i fra Heidi

1 kommentar:

Siddis back home sa...

Gratulere med ny symaskin, så spennende og jeg ser at du har mye flotte stoffer! Herlige strikketing, ha en fortsatt fin helg hos deg, kos deg masse!