onsdag 12. januar 2011

12 januarDagen er til minne om Reinhold som døde i 960. Han var benediktinermunk ved et kloster i Köln. Han var satt til å holde oppsyn med et kirkebygg. Da han mente at arbeidet gikk for sent, tok han selv et tak for å få opp tempoet. Det kostet ham livet. Arbeiderne knuste hodet hans og kastet ham i Rhinen. Merket er et smøkrystall

Midtvintersblot eller juleblot var en hedensk fest i førkristen tradisjon som pågikk rundt vintersolverv og varte i tre dager. Juleblot var derfor som regel på Midtvintersnatten den 12. januar. Juleblot var den mest høytidelige offerfesten av dem alle. Det er usikkert om man gjorde offer, dvs. blot, for fruktbarhet, for de døde eller som en sol- og lysfest som motsvar til den mørke vinteren.


Dagens kaffekopp, bærer bud om at vi går mot lysere tider :-)

Her i huset  har jeg Idefix og Lurifax hatt en slapp dag, og sånt blir det ikke mye bilder av.


Idefix har fått grisehale

Lurifax koser seg med nissevaktEller har vi forsøkt å fjerne reste av jula, eller det meste ligger stablet inne i en seng, i påvente at jeg kommer meg helt bort for å hente kasser på boden.
 

 
Dukkekjole, heklet etter oppskrift i fra http://www.hekleguri.com/2 kommentarer:

Sylke sa...

Det er spennende med gamle merkedager og primstaven. Kjekt å rydde bort julen :)

Gunn:) sa...

Heisan:)
Takk for fin kommentar på bloggen min:) Ja jeg har begge bøkene til Hekleguri,syns det er veldig mye fint i dem begge:)
Har sittet og sett på bildene i bloggen din og det er utrolig mye fine bilder,og den hunden og katten må jeg si jeg misunner deg;)
Å så koselig at du har lagt deg til som følger inne hoss meg,det setter jeg utrolig stor pris på:)
Klem Gunn:)