lørdag 17. september 2011

Fredagstanker

Ligger her og koser meg med kaffekoppen. Den smaker ekstra godt i Ole-brumm-koppen min....
Heidimannen og jeg, har hver vår......

Aller først vil jeg takke Linda med den herlige bloggen Lindas hobbyhjørne, for koselige ord, og fin omtale, på bloggen hennes.. Om dere ikke har vært der inne, så sprett inn, og se alle hennes herlige kreasjoner...Masse inspirasjon, ideer, eller bare å kikke på...

Hun selger også noe av det også.. , så her kan dere få tak i masse fint, som ikke finnes så mange andre steder- Samtidig er hun er herlig dame, som jeg er så heldig å bli kjent med her inne i bloggverden...

Og når jeg først snakker om den verden, så har jeg tryllet bort publiseringen av det forrige blogginnlegget mitt, i blogroller rundt, da jeg skulle endre  på at annet innlegg. For å delta i en utfordring.. Dette ble ikke helt forståelig... men i forrige innlegg hadde jeg link til dukkeklær i fra 70 tallet for de som er interessert.. De kan lastes, og skrives ut, om dere ønsker......Høsten har satt inn for fullt, selv om det har vært en herlig dag i sola i dag
Men på morgenen var et rim på rosene i kjøkkenveggen
Heldigvis har blomstene overlevd den kalde natta. Akkurat nå, vurderer jeg om det er noen planter jeg burde flytte inn, for det blir nok minusgrader i natt.
Jeg har litt lyst til å prøve å få en del av pelargoniaene til å overleve vinteren inne...

Ellers har dagen i dag, har gått med til å ta det rolig.
Den hjemmeboende Heidisønnen, begynte å jobbe igjen, etter å ha vært permittert på grunn av brann på arbeidsplassen. I tillegg fikk han tilsagn om lån til bolig i går, så han er tusler litt rundt på skyer om dagen :-) Koselig det. Jeg unner han det virkelig. Nå er det bare igjen å finne noe han vil ha, i den prisklasse som lånetilsagnet er.

Heidimannen hadde egentlig fri dag, men sitter i lønnsforhandliger om dagen, så jeg har hatt dagen for meg selv.
Heidimammaen var innom , etter å ha vært på Stoff&Stil, og kjøpt med litt stoffer, og skinn, til å ha under tovede tøfler til meg.
Snakke om å være heldig. Jeg er omgitt av så mye herlige mennesker. Hun er utrolig snill, i tillegg til at det var koselig med en visitt på formiddagen
Jeg har flere herlige mennesker rundt om... skal jeg trekke fram en i dag.. så må det være et søskenbarn, jeg ikke har sett på mange år,
Hun kom på chatten på facebook her om dagen, og lurte på om jeg var interessert i stoffer og mønster, når hun ryddet huset nå,Og hun skulle komme en dag på besøk med det. Kjempekoselig

I dag har jeg puslet ferdig settet til barnebarnet til min bror.
Jeg fant ut hvordan jeg sydde knapper på symaskinen...

Det var litt vrient, når jeg begynte med den tykke ytterjakken, som har to lag stoff, + platevatt i mellom..men det var absolutt verd jobben, for jeg er ikke veldig glad i å sy i for hånd.

Finner jeg en nål jeg får tredd i , så passer ikke nålen gjennom knappen, og på de som går gjennom knappen, får jeg ikke tredd i tråden..
Ikke noe med at jeg begynner å bli gammel å se dårlig... nehehei...


 Jeg fikk sydd genseren til settet i dag..
Og da er settet ferdig, slik jeg hadde sett det for meg, og om jeg rekker mer, før de kommer, så er bare bonus :-))
Ellers tror jeg jentene mine kommer innom i morgen, og da får jeg levert morgenkåpen til Christine... Gleder meg
Jeg tenkte egentlig jeg skulle sydd halskanten med tvillingnål, men klarte ikke få av nålen alene, ,og kunne ikke akkurat ta med symaskinen rundt i nabolaget, og og spørre om hjelp, når ingen av de andre var i heimen. Og vente til noen kom hjem, sier du???
Det var egentlig ikke et tema,akkurat da jeg holdt på.. Jeg blir "litt" revet med.
. Så det ble en elastisksøm isteden

 Så må jeg liksom sy på litt dekor.. ikke så flink enda, men det kommer seg. Vrangbordene på ermene regnet jeg med å brette opp.
I ottbre, der jeg fant mønsteret, var det bare en smal kant, men jeg kortet ermet litt, og satt på vrangborden, og tenkte den var litt mer å vokse i

Og slik ble settet ferdig..
Bukse i babycord, med bambi, og bommulls-muffins-stoff iinnvendig i deler av overdelen og jerseystoff i vrangbordene nederst på bena.
jersy lue, og genser
Jakke av babycord, med bommuls-muffinsstoff som forstoff.. og med platevatt, imellom, så den blir litt varmere
Alle mønstrene unntatt luen er i fra ottobre, med litt egen "vri"

Og med den lille ekstra prikken over i'en.

Min egen navnelapp, strøket på inni:-)))))))


Da skal jeg si natti natt... med noen bilder i fra høsthagen.....


med tomater.. modne, ferske jordbær... og masse blomster

Ha en god natt, og sov godt..
Klem i fra
post signature

post signature

7 kommentarer:

Eli's lille rede sa...

Hei, Heidi. Nå har jeg ikke fått vært inne hos deg på et par dager, så nå var det på tide! Fy søren så flink du er til å sy! Jeg hadde kanskje fått litt mer trening hvis jeg hadde hatt småfolk å sy til.....regner med at det kommer etterhvert, hehe. For et blomsterflor du har så seint på sommeren. Før hadde jeg en mistanke, men nå er jeg overbevist: Du har magiske fingre! Helt sikkert;) Nå begynner det å bli rimelig kjølig om morgenen, ja. Det har ikke vært frost akkurat her vi bor ennå, men det er kun to plussgrader unna.... I helgen har jeg ikke planer om noe annet enn å kose meg. Studenten har kommet hjem i helgen, og mannen kommer hjem fra jobb i dag, så i kveld blir det god mat, skal vi danse og hæla i taket, hehe. Ha en fin lørdag, og kos deg masse og prøv å slappe litt av innimellom, da;) Klem fra Eli!

Lindas hobbyhjørne sa...

Tusen takk for koslig omtale og jeg vil bare si takk å like måte også :)
Det var virkelig fint at du ikke fikk i tvillingnålen... for en så lekker kant hadde det ikke blitt da!!! Du er bare så flink!!
Så koslig med gutten din, fins ikke noe bedre en at barna våres har det bra <3
Du er virkelig heldig med stoffer og gamle ting om dagen, og så er du så snill å deler litt med oss også, det skal du ha en god klem for :)
Ja, nå har virkelig høsten tatt over med alle sine vakre farger.
Ønsker deg en forsatt fin helg, klem fra meg :)

Bondekona sa...

Helledusse, så fint.

De er heldige de som har deg til å sy.
:)

SyLykke.com sa...

Hei. Tusen takk for hyggelig kommentar. Jeg deler gjerne med meg av de mønstrene jeg har til hund om du vil ha. klem

Tino sa...

Så flink du er til å sy! Tenker de ble glad for dette. Koselig yndlingskopp du har, kaffen smaker best av favorittkoppen.
Så fine blomster du har i hagen enda, her begynner det å bli ganske tuffst, så det meste er byttet ut med lyng.
Trist å høre at formen ikke er helt bra, håper du får fine dager snart.
Klem T

Hjertedamas blogg sa...

Heisan, kjære!!! Flotte plagg du har sydd. Jeg tror jeg får nøye meg med det jeg kan, he-he. Husker jeg sydde noe barnetøy for 26 år siden, men det ble liksom ikke noe mer enn det. De to siste sommerene, har vi ikke vært så mye i campingvogna, som tidligere. Det har noe med familiesituasjonen og gjøre, men til neste år regner jeg med at det blir mye mer. Vi gamlinger får rømme heimen, så vi får nyte livet i fred og ro:DDDD Jeg gleder meg veldig til å få det nye teltet. Og jeg tror det blir helt rått med min kabel-tromme-kjøkken-benk-spise-bord inni der:DDDDD Du og samboer får komme en tur til Larkollen neste år og ta en titt:DDDDDD Klemz grethe

Anonym sa...

Så heldige de er som får så nydelige hjemmeydde klær til småjentene sine!! Sydd med kjærlighet og omtanke til dem spesielt!
Carina