tirsdag 20. desember 2011

Advent er snart over............

Og julen, og helligdagene setter inn.
Jeg gleder meg til rolige dager, sammen med Heidimannen, og forhåpentligvis, sammen med resten av familien, og med litt venner.

 Vi får håpe at jeg klarer å holde et rolig tempo de siste dagene, slik at det er noe igjen av formen til julefeiringen
Et par pakker, skal fremdeles i hus, og litt mat.. Men ellers er alt annet jeg får gjort, kun en bonus . Og jul skal det bli, uansett.

Kanskje vi skal kikke en liten tur inn døren i heidiheimen i natten.....
 Nå har julepynten kommet helt ut til utsiden av utgangsdøra, krans med lys..hjemmestrikkede kuler, og litt til

Sammen med litt lykter, og lys ute, så ser det veldig koselig ut, synes nå jeg. Selv om en venninde sa, at nok lys ute, er det ikke før lyset blunker hos naboen når du slår det på


I går var siste søndag i advent. Jeg er visst ikke så flink til å huske på å tenne lysene i adventstaken,, men jeg fikk gjort det, for fotografens skyld i dag..

Jeg fikk , etter en lang leting, som vanlig, etter juletrebelysningen, som merkelig nok virket på første forsøk, pyntet juletreet.
Egentlig har vi ikke plass til juletre, men har fått presset inn et lite kunstig ett. jeg har arvet en del gammel juletrepynt(og annen julepynt) etter min mormor og min svigermor. Derfor synes jeg det er ekstra moro å få det opp. Vi har samlet på pynt som er kopi av gammel pynt, og glasspynt..

Jeg koser meg med å få pynte det, og kikke gjennom alle de fine dekorasjonene å ha på
Ett par gamle kuler, sammen med lit godteristenger, og nye glassdekorasjoner



En gammel kjevle, og en kule etter mine besteforeldre
Denne er ny, men jeg synes de er så fine...
Jeg skal få fotografert flere ting fra treet senere-

Julens første møljetallerken fikk jeg også laget til for oss, og heidimammaen på søndag, med riskrem til dessert, så var fett og sukkerrasjonen for 2012 allerede brukt opp, men det smakte himmelsk....

Ellers holder jeg litt på med å strikke julekuler, i fra Boken til Arne og Carlos.
Det går ikke så fort, men med bambuspinner i riktig tykkelse, og med et godt garn, så ble de både penere, og lettere å strikke. Nå strikker jeg de i Drops Alpakke, på pinne 2,5, i bambus. Og da synes jeg at jeg får de fine

5 av de fineste kulene fikk reise med heidimammaen til Litauen.
Hun skal feire jul sammen med broren sin, og hans nye kone i Plunge. Og spurte om å få med noen strikkede julekuler.
Min onkels kone er håndarbeidslærer, og er stadig på utkikk etter ideer til nye prosjekter, så heidimammaen fikk med



Og da har jeg en unnskyldning for å strikke noen til. jeg er ikke sikker på hva jeg skal bruke de til, untatt de to som jeg hang på døren, men de er morsomme å strikke, og jeg har litt mindre dårlig samvittighet når jeg ikke gjør det jeg burde :-)

Bilder av stuen har jeg allerede lagt ut noen av, , stadig med litt mer  og mer pynt.. Men i dag har formen vært slik at det ikke har vært annet enn å kikke seg rundt, som har fungert. Og egentlig er jeg veldig fornøyd, så da ble det et bilde i dag også. :-)

Pus er også fornøyd. Han har fått besøk av et nissepar på soveplassen sin, og koser seg med selskap..







Da lukker jeg døren forsiktig igjen, og slukker lyset. I morgen er det tidlig opp, og kjøre heidimammaen til toget, så hun rekker flyet til Litauen. Siste flyet, før jul til den flyplassen hun skal

En god natt
Og klem i fra


post signature

3 kommentarer:

Elis lille rede sa...

Ja, nå er det jul hos deg, Heidi! Så koselig, atte;) Så flotte de juletrekulene, altså. Hadde planer om å prøve meg på sånne jeg også, men tiden strekker ikke til, er jeg redd. Ting begynner å ta form her, så jeg er i rute. Blir handling i dag, og forberedelser til baking i morgen. Og masse kos! Det må man ikke glemme oppi all julestria. Ha en fin dag. Klem fra Eli:)

Wood & rose sa...

Ser ut som du liker å ta jula litt ut, he-he. Det er nok ikke så mye jul her hos meg.Men kaos, det er det. Håper å få litt kontroll i løpet av dagen, Og det ser ut til at det ikke bare er meg, som har hatt dilla på å strikke juleballer i år, he-he. Men jeg tror du er en del raskere enn meg, for selv om jeg sitter å ser på tv om kvelden, og strikker, så trenger jeg nok litt mer enn bare en kveld på en ball. Jeg er nok ikke fornøyd med Finullgarnet, for jeg syntes det blir ujevn. Har vell tenkt som så at det er strikkinga mi, som er problemet. De første ballene strikket jeg i et rådyrt garn fra Husfliden, med ull og silke. Nydelig garn å strikke med, nydelig resultat. Jeg får prøve den siste ballen med alpakka!!! siste for i år ihvertfall, så får jeg se hvor lang tid det tar før jeg finner fremm strikkeboka og pinnene igjen:DDDD Ha en flott dag. Klem Grethe

Winkel's Crazy Ideas sa...

Hei Heidi :)så mange fine bilder og så fint julehus du har laget. Riktig god jul til deg og dine, klem Pamela