torsdag 10. februar 2011

Inneværsdag

Hei og hopp
I dag var det visst ordentlig vær til å kose seg inne med god samvittighet,
Når ikke engang bikkja har lyst til å gå ut, så tar jeg det som ett gammeldags værtegn, på at det er sunnest å holde seg inne denne dagen,
Det er såvidt katta har lyst til å liste seg ute

 
Ser at det blir litt til og fra, litt hopp og sprett i utlegg av blogginnlegg,
Selv om de har kommet oftere enn jeg trodde på forhånd, da jeg begynte å blogge.
Formen min hopper litt opp og ned, og noen ganger mest ned, og andre ganger mest opp. Noen ganger er det vanskelig å ta seg selv i nakkeskinnet og komme igang med litt, Selv om jeg kanskje ikke er mest plaget av det. Både lege, samboer og venner, prøver å fortelle meg at det hadde vært lurt å sette ned tempoet litt, en gang i blandt. Og jeg har en skrott, som er flink nok til å fortelle det med jeve mellomrom også.
men jeg har et hode, som er så fullt av ideer og kreativitet, Gg det har ikke blir mindre etter at jeg har begynt her inne i bloglandia :-)) Det er så masse flotte menneseker, med så mange fine ideer, og så mye kreativitet .
Jeg er så glad jeg har funnet veien inn hit

Men  med en skrott som ikke vil være med på alt dette, og med døgn med for få timer, så tror jeg det er en teknisk feil ett sted her, Hodet sitter liksom på feil kropp, og døgnet mangler timer, på samme måte som uken mangler dager.
I går begynte jeg så vidt på storprosjektet mitt, med trekk til spisestuestolene.
jeg hadde bestemt meg for å sitt og trene meg , og bli venner med symaskinen litt lenger, Jobbe, prøve og feile, med små ting, som feks, mønstre  i fra Tildabøkene, Jeg har sydd 3 figurer, og slet med en "hageengel" i går,
Og det gikk fint, helt til jeg fant ut at stoffet jeg brukte, som var en gammel duk, raknet, og bare plutselig var en haug med usystematiske tråder i fanget mittDa fant jeg ut at jeg sikkert hadde litt stoff av lerretet jeg kjøpte til spisestuetolene til overs
Jeg har itillegg til å ha fått boka Tildas påske, lånt noen bøker, og så fikk jeg Tildas Landsted i posten i går, Disse er det jeg har tenkt på som lærebøker, og som trening på sying, og det er jo så mye lekkert der :-))

(Bildene skulle jeg tatt på nytt, jeg  fikk lys-skinn i boka, men skal gjøre det senere, ligger litt for godt her nå til å begynne på nytt , men klikk på bildene for større utgave)
Det som er moro med Tilda, her at her er alt i fra tøfler, gulvtepper, lekedyr, burfugler, kroner til småtassene, fugleskremsler, en puff å ha bena på, vinposer osv osv... i tillegg til bokser, pynt, poser, vesker . Altså noe for en hver smak. Jeg er helt fortapt i disse bøkene :-))

Jeg var litt redd jeg skulle feilberegne med å "stjele" litt stoff av det jeg har kjøpt til stuestolene, så jeg fant fram mønster og 15!!!! meter med stoff. Det skal 12!!! meter til 6 stoler, men jeg ville ha litt ekstra, i tilfelle jeg skulle ødelegge noe.
Og mønsteret var jo kjempeartig for en som er nybegynner, og bare er i "bli-kjent-fasen" med symaskinen...
Mål--tegn opp--- og sy..----
Jeg må jo ha det inn med teskje... ikke et gjør det selv-fra-bunnen-proskjekt......

men jeg stokket målebånd, saks, armer og ben, og gikk på med krum rygg
her under en prøve-påsett, med vrangen ut...

Her er den egentlig ferdig, men jeg har gjort en feil, og må ta opp litt igjen, men blir egentlig litt fornøyd med hvordan de skal bliSå jeg klipte ut til 5 stoler tilJeg fikk ny sykurv av samboeren i går,  egentlig en picnic-kurv, men veldig grei å bære rundt på det som trengs


Nå har jeg da klippet ut til 5 stoler, og sydd en.. og har 7!!! meter stoff igjen,,jaja

Enten har jeg vært veldig effektiv og sparsom, eller skal det komme et blide av ansiktet mitt, hvordan det ser ut, når jeg oppdager at jeg har vært helt på jordet... hehe

Nå skal jeg nyte at jeg har kommet  i gang litt, og se om det ikke er pause ut dagen, og ny giv i morgen

Ha en fin dag i snøværet, alle sammen


2 kommentarer:

Eli's lille rede sa...

Jeg smiler alltid når jeg leser innleggene dine. Når du forteller om armer, bein, saks osv så får jeg bilder....morsomme bilder;) Du er jo kjempeflink!!! Det ser jo ut til å bli flotte stoltrekk. Jeg hadde så lyst på, men turde ikke, så jeg trakk om setene istedet. Ble ikke så værst det heller. Har bilder av det helt på begynnelsen av min blogge-karriere, hehe. Skulle gjerne ha vært inne i dag jeg også, for fytterakkern for et sleaføre. Har kjørt 10 mil på ubrøyta vei i dag, og malt en stue. Nå skal jeg bare slappe av og kose meg resten av kvelden. Skal knaske en halv grillkylling og hvitløksbaguetter og ni-stirre på tv! Ha en fin-fin kveld:))

Jorunns hage og hobby sa...

Kommer inn på besøk via hageblogger!
Du har så fin blogg!:)
Jeg er så imponert over dine håndarbeider.
Liker så godt de dukkekjolene som er heklet.
Lurer på hvor du har funnet mønster til de.
Vil gjerne legge meg som følger!
Ha en strålende helg!