søndag 8. september 2013

Høst... endelig??

Det har vært en utrolig fin sommer, og den ser ikke ut til helt å ville avslutte riktig enda

Bloggen hr vært sommerstille. Det har egentlig ikke vært meningen med noen sommerpause her. Men denne sommeren har jeg valgt å velge bort en del ting. Egentlig har jeg/vi valgt å være litt egoistiske, og velge oss selv mye  i sommer.

Det gjør nok at jeg har litt dårlig samvittighet, men det har også vært nødvendig.
Det at vi ble værende 4 uker i strekk på campingen, ble en nødvendighet, for å holde formen min sånn nesten stabil i ferien.
Vi hadde noen prøve-kjøre-turer, for å se m det hadde vært mulig å ta en tur til barnebarn, og til å besøke venner i Sverige. Men det gikk ikke bra, og vi fortsatte rolige dager i vogna.

De rolige dagene, i mitt eget temp, gjorde at jeg j\klarte noen fisketurer, noen turer i butikken ( og fikk foret på heidimannen litt softis..)
Ja når alt fikk gå i eget tempo, så hadde man enkelte dager, jeg følte at jeg nesten levde litt normalt... i slow motion...

Men håndarbeider har jeg holdt på med.
Syingen har blitt litt for tungt ( eller mønster tegning og klippingen, er det som er tungt)
Da har det blitt litt mer strikking i stedet..

 Jeg har strikket en kjole til hver av jentene mine.  Begge mønstrene er i fra PT-design, og de er strikket i Pandora i fra samme sted..
Kjempemorsomme prosjekter., Med masse utfordrende strikking. Jeg tror kanskje det blir en til hver av motsatt kjole også. Kanskje i andre farger..


Her er minste snuppa i sin kjole. Den ble jo bare nydelig på ei lita prinsesse...


I dag ble jeg ferdig med å strikke på Mariusgenser til min svigerdatter,

 Den er strikket i  kun hvitt og blått. Jeg synes de ble veldig fin slik..

Og nå er bare det jeg synes er det verste, igjen, Det å sy og klippe, for montering av armer.. Det går helt sikkert fint. Jeg gruer bare for å begynne...
Men det kan jo hende jeg kan få gjort ferdig jakken til barnebarnet mitt, som venter på samme jobben, og har gjort det noen uker nå (eller mnd??)


Det er egentlig en skam at den ikke er ferdig, men hun hadde jo ikke akkurat hatt behov for den i varmen i sommer.


Så nå ligger strikketøyet, sammen med det som skal bli kjøkkengardiner, i en kø, på slagbenken på kjøkkenet, der symaskinen står.. foreløpig...

Nå som Heidisønnen hr flyttet ut, så har jeg jo plutselig et rom til ledig. Og det er under langsom oppussing... men med to ekstra soverom, burde jeg kunne finne meg en sykrok på et av de rommene...

det er bare det, at det er kjempekoselig å sitt på kjøkkenbordet og sy :-)


Bildet til vestre er det "gamle" furterommet.... Og til høyre er det vi holder på med nå. Det mangler litt maling på den ene veggen og vuderer å male den gamle sengen vi har satt inn ( men jeg blir så uvel av malingslukten inne, så jeg er ikke helt bestemt på hva vi gjør videre enda )
Det mangler litt sengetøy,en madrass, og "sengeteppet" er et nydelig foret stoff, jeg var så heldig å få av en snill dame :-) Det skal kantes og syes, og kanskje rekker det til et par puter også..
Men det blir litt etterhvertDet at jeg har tatt det rolig i sommer, gjorde også at jeg fikk vært med på eldste barnebarn-snuppa sin første skoledag.
Det var utrolig moro ¨få være med på
Morsmors lille gull, som har blitt stor jenteNå er det tilbake til hverdager, og jeg synes det er deilig. Vi har litt å pakke på campingen før vinteren, men jeg gleder meg over høsten, og at vi går inn i en ny tid nå. Alltid koselig.
Fremdeles blomstrer hagen, med pelargonier og roser, men den begynner å bli på hell. Jeg begynner å bli litt forsynt med hagestell også.Så det  gjør ingen ting...
Alle de 4 nye rosene mine har blomstret rikelig i sommer. Over er de tre David Austin rosene
I tillegg kommer den historiske rosen Louise Odier, som har blomstret veldig..


Alt i alt hr det vært en herlig sommer, som jeg hr fått nyte.... Og nå ser jeg framover til mange og flotte høstdager, og med en form som tillater at jeg får holdt på med det jeg liker.... Håper jeg...


Avslutter med noen bilder av det som har kommet til i løpet av sommeren i tillegg til det som er over her, g litt som jeg sydde på forsommeren....


Og mer håper jeg det kommer....

Ha en god natt,g en fin søndag, alle sammen 
Klem Heidi
post signature

2 kommentarer:

Winkel's Crazy Ideas sa...

Du verden så produktiv du har vært! Så utrolig mange flotte plagg! Har vært en stille sommer her, med fokus på naturopplevelser. Prøvde noen ganske få netter på campingplass men lydene gjør det helt umulig. Blir bare værre ser det ut til. Håper du får en god søndag og ei god uke framover. Pam

fruRa sa...

Oj-oj-oj så mye fint du har laget :)
Ja , nå er sommeren over her og , er så vidt i gang og rydder inn ting og tang som ikke kan stå ute . Håper du får en kjempefin høst :)