søndag 7. april 2013

En liten titt

( husk at du alltid(tror jeg) klikke på bildene for å se større utgave)

Her er det visst som i eventyrene. Langt, og lengre enn langt ....mellom innleggene. 

Det er bare det ting ikke går med racerfart om dagen. 
men bedre med sakte fart, enn stillestående.

Litt har litt sydd, og litt har blitt heklet... Strikkingen har fått en pause, siden fingre og knoker ikke er gode, og psoriasisen herjer inne i hendene. men det begynner heldigvis å hjelpe.

Og da skal jeg reklamere litt for noe som virkelig har hjulpet meg.
Jeg har en snill mann som var på Apotek1 og kjøpte undertøy til meg.. Apoteket av alle steder. 

Grunnen var i utgangspunktet at det inneholdt ull, for meg som er så frysen.
Jeg har i tillegg et par ledd som er hypermobile i ryggen. Fysioterapeuten har lært meg ( eller samboeren, for dette får jeg ikke til alene) å tape ryggen med sportstape, for å støtte den opp. Siden jeg ikke har all verdens krefter, siger jeg sammen i blant  og det gjør at jeg får vondt for å puste. Og da hjelper den tapen, til å holde meg rank og rett, uten at alt for mye muskler , som jeg da ikke har, må til. 
Denne BH'en sitter så godt, og fasongen gjør mye av samme nytten. Tapen er ikke all verden behagelig, så dette var et utrolig behagelig alternativ :-)
Jeg kan absolutt anbefale dette undertøyet..
Du finner det HER .
Det var dagens reklame


For en tid tilbake fant jeg en kjepphest på bruktbutikken. Men med to små barnebarn,blir det fort en for lite. Og jeg fant ut at jeg skulle lage en. Dalegarn har oppskrift  på en, men de granbutikkene rundt her, hadde dessverre ikke inne, hefte nr 268.
En snill dame på facebook fant den til meg i et ukeblad,  og puttet den i postkassen min. Herlig

Og nå var første utgave ferdig. Den er heklet på heklenål nr 9,så det var ikke mange heklemaskene som skulle til,egentlig
Pinnen på denne er litt kortere enn på den kjøpte, men det gjør nok ikke noe. jeg tror ok jentene skal få leke med de ute, uansett. Ellers går det vel utover inventaret.
med det fine været vi har ute om dagen, er jo ikke det noen problem. her inne blant husene blir det lunt og varmt,så her begynner det heldigvis å bli bart for snø nå

Jeg har fått ryddet litt plass. på verandaen...  til å sitte litt ute..
Eller jeg hadde... helt til jeg fikk et kjøleskap som skal på campingen, og en benk....
Da var det plutselig ikke så god plass der ute...men jeg tok heldigvis bilde, før jeg fylte opp igjen

En deilig plass er det uansett på disse fine dagene. Og ettersom jeg så på værmeldingen, så skulle det vel bli enda bedre utover neste uke..
Det er godt... Kun 4 uker igjen til campingsesongen starter.Og jeg kunne gjerne tenke meg at det var bart der ute, innen den tid. Isen har vel ikke forsvunnet i fra fjorden enda.
det ordner seg nok. og varme har vi i vogna, så det blir nok ei rå

På symaskinen har jeg fått brukt opp resten av pippi-stoffet mitt
En liten tunika,med mønster i fra symagasine.- jeg har sydd en tidligere også av dette mønsteret-- HER

Jeg har planer om å sy en liten bukse som passer til den,før den sendes avgårde, til ei lita frøken som er Pippi-fan. Det an hende jeg har nok igjen til å pynte på litt lommer med stoffet, iallefall :-)


Jeg har sydd ferdig, og slått knapper i en liten babydress.Str 62. med mønster i fra Ottobre, men jeg har sydd de uten hette, og fikk mikset til en halskant i stedet. Jeg vet jeg lager mye klær med hetter på,til barn. Men det er ofte veldig upraktisk, og er nok mer for pynt, enn nytte. Og her fjernet jeg den, på en så liten dress
den er sydd i velour i fra Stoff og stil.
En liten restegarnslue har det blitt innimellom også 
De mangler bare en dusk....


Jeg har fått fram noe av pelargoniaene i fra mammas kjeller, 
og håper jeg kan hente resten i morgen.. 
Og jeg prøver å spirene jeg har sådd til å overleve,men det er ikke like enkelt.. Jeg får de opp av jorden, men har litt lett for å ta livet av spirene. jeg lærer vel litt etterhvert :-)
Så i mellomtiden har jeg gitt meg selv et par ordentlig bestemorblomster...


Det er så godt med litt blomster og farger på denne tiden, når solen er på vei tilbake

Nå skal jeg krabbe under dyna, og lade til en ny uke.
ha en god natt, og en fin ny uke alle sammen

Klem i fra
Heidi

post signature

2 kommentarer:

Siri sa...

Heisann. Jeg synes du har laget mye fint, jeg:-) Takk for kommentar hos meg for en tid tilbake. Stiklingene mine er et spennende prosjekt. To av dem ser i alle fall sterke og levedyktige ut. Log-cabinteknikken er ikke så vanskelig. Det var faktisk noe av det første jeg prøvde på som selvlært. Jeg kan anbefale den, man kan jo lage så mye fint! Håper du får en fin uke med ikke alt for mye sykdom og plager. Klem fra Siri

fruRa sa...

Den uteplassen din var bare herlig , her ligg snøen halvmetertykk , men det er gode meldinger fremover så håper det tiner fooort :) de kjepphestene var nå artige da :)de gjorde vel lykke kan jeg tenke meg , ha en god uke :)