mandag 10. september 2012

Nesten litt julefølelse

Det er fremdeles en stund mellom innleggene mine. Men jeg er putselig sprekere tilbake, om ikke lenge, regner jeg med.


her i heimen er det fremdeles rolige dager, med cyster i knærne, betennelse i noen ribben, og i hender, og armer. Derfor er det ikke så mye som skjer på håndarbeidsfronten, selv om haugen med planer vokser og vokser.
jeg gleder meg til overskudd, og form til å sette i gang med symskinen igjen.

I mellomtiden, så pusler jeg litt med blomstene, som fremdeles blomstrer villig i hagen, til tross for synkende temperaturer,og gjør minst mulig.

I går fikk jeg meg en luftetur ut, og var sosial. I 175 år jubileum. Heidimammaen fyller 75, og bror og svigerinne, 50 år.

Ladingen i forkant ble ikke helt så rolig som planen var, da jeg fikk dratt fram kransekakeformene, og stekt noen kransekaker til selskapet.
Min mor skulle egentlig bake, men var ikke i form, så det ble til at jeg fikk stekt 3 hele, og nesten en 4. kake
Moro at de blir etterspurt,selv om det nok var litt tyngre, enn jeg husket i fra bakingen før jul
Nå har jeg i det minste litt kake i reserve i fryseren. DET er ikke så ofte . Og kanskje jeg får gitt bort den gaven (for en kransekake kan vel være en gave??)
 jeg har hatt planer om en stund,,,,Disse bildene er egentlig i fra julebakingen i fjor, da jeg ikke tenkte på fotoappratet mens jeg svettet meg gjennom kakene :-)

Jeg prøver meg på litt forsiktig  strikking innimellom, og har begynt så vidt på litt luer til barnebarna , fram til kaldere tider.

Disse strikkes på pinner 4., så det er litt lettere for fingrene enn dåpskjolen.
Planen er også sokker til småjentene, og til resten av familien,

Så får vi se hvor langt vi kommer.
Det hender jeg har lyst til litt mer en det jeg får til. men jeg gir ikke opp av den grunn, En  dag, så kommer framgangen, og da skal jeg være klar,


Som dere skjønner er det ikke mye jeg har å skrive om, om dagen. det blir litt gjentakelse av bilder i fra hagen, som fremdeles blomstrer helt enormt,

Den store på hengeplantenveggen, er kjøpt for et gavekort, fra en herlig dame... og minner meg daglig om henne, når jeg ser den flotte planten

Nå er det nok på tide å begynne å ta inn de pelargoniaene som skal være inne, og ikke settes i kjelleren i vinter. Så slipper jeg aklimatiseringen, som trengs om det blir for kaldt før jeg tar de inn..
men de fleste skal i kjeller i vinter, og kan stå ute en stund til

 Klaserosene blomstrer enda.

Og klatrerosen er på ny omgang med blomstring
 
Så får vi håpe at temperaturene kan holde seg over 0 en stund til, slik at vi kan få nyte blomstene en stund til
Men jeg kjenner høsten er underveis, og at det går mot mørkere tider.
 
Det var meningen at vi skulle vært og tatt ned teltet, og pakket resten av campingen i dag, men måtte utsette det til neste helg.
Det er trist å pakke sammen,etter den flineste sommeren jeg kan huske ( om det kanskje ikke var helt det, værmessig)
 men samtidig er høsten så nydelig årstid, og kanskje tiden for å starte med andre ting..Og kunne glede seg masse til neste sommer
Nå skal det være en helt stille uke, og lade batteriene, unntatt at barnebarna kanskje skal være her en dag denne  uka. Det blir bare kos :-)
Så er det ingen ting på planen, unntatt å lade batteriene, til en spennende høst og vintersesong, hvor det finnes noen planer, en av de er et håp om å klare å være med som frivillig et par timer en gang i blandt, på et samarbeidsprosjekt mellom Integreringsansvarlig i NAV og Øvre Eiker Frivillig Sentral.
Iallfall de dagene formen er der. Frivilligsentrlen har masse spennende, som jeg etterhvert håper jeg kan delta litt etter litt. 
De andre planene som ligger for neste halvåret, får jeg ta litt etterhvert.


Nå er tiden inne for å kose seg inne på mørke kvelder, med levende lys, og inne kos.
 
(Den røde lykta til venstre, er heidimannens "nye" lykt. Moro at han også synes det er moro og samle litt )
Og med litt mer blomster inne, selv om det skal få blomstre ferdig ute også
 
 
 


 Avslutter med litt bilder, før jeg kryper under dyna, og venter på Ole Lukkøye.
Og håper at jeg kan komme i gang med haugen med stoffer, og symaskinen som roper, en av de nærmeste dagene
ha en god natt, og en fin ny uke

Et lite PS til dere med blogger, tusen takk for kommentarene på innleggene mine, Jeg er rundt og leser, og henter inspirasjon, men får ikke skrevet så mye kommentarer tilbake, alltid, men jeg setter stoooor pris på å lese innleggene rundt om....

Klem i fra


post signature

2 kommentarer:

I en Sving sa...

Så herlig med alle blomstene. Her har jeg vært nødt til å ta inn det meste. Kaldt og grått.
Dumt at du har så mange vondter for tiden da, men godt å se at du finner små gleder og litt lykke i hverdagen allikevel.
Og er det ikke rart hvordan man kan bli så opptatt av alle ting man ikke får gjort? :)
Kjenner meg igjen der ja :)

Pass godt på deg selv og unn deg litt god ladetid. Det fortjener du :)

Elis lille rede sa...

Så koselige bilder fra deg, Heidi! Blir jo ikke lei av å se på den fine haven din, da;) Åååå, jeg skulle ønske jeg klarte å lage kransekake. Jeg har prøvd meg uten former, men det har jeg ikke klart. Er det formene som er nøkkelen, tro. Kanskje jeg skal investere i det, også få oppskriften av deg, for du får det tydeligvis helt perfekt til. Blir nærmere jul, det da. Jeg har ikke så mye blomster ute, og har heller ikke hatt, men er litt stolt av Hortensiaen jeg kjøpte tidlig på sommeren, for mens ei venninne og mamma som kjøpte på likt med meg har kastet sine for lengst, og byttet ut, plantet jeg hele greia i jorda, jeg. Tror du ikke den har kommet med både skudd og knopper! Morsomt. Det er litt stille fra meg for tiden også, for jeg har ikke så mye å blogge om. Holder på å strikke Skappel-genser(enkel oppskrift som passer for meg), har pusset opp et speil, så det blir nok et innlegg i dag eller morgen. Nå skal jeg til byen snart for å kjøpe mere garn. Hodet er tungt, nesa tett og kroppen verker, men jeg får bite tenna sammen og prøve. Håper du finner formen snart, med alle de planene du har. Det lakker og lir mot jul, vettu;) Ha en toppers dag!

Klem fra Eli:)