mandag 28. november 2011

Sakte men sikkert litt julestemning

Det går ikke så fort i heidihuset med det som sikkert burde vært gjort til jul.

Men heldigvis, så bestemmer jeg selv, hva jeg har lyst til ,og hva som ikke skal gjøres, til jul.
En ting jeg vet helt sikkert. Er at det viktigste er at tradisjoner fortsetter, samtidig som det skal være kos, og lite stress....


I dag kom kjøkkengardinene opp. Jeg har pleid å ha hvite trådgardiner. for å slippe inn mest mulig lys, siden jeg bare har vinduer på den ene siden av kjøkkenet, men nå skal jeg se om jeg synes der er ok med røde, selv om de stjeler en del lys inne :-)
Det ble iallefall koselig i kjøkken kroken..

Her skal vi ha juleverksted for småjentene til helgen. Jeg gleder meg.
Vi tar det ut i fra dagsformen. For vi skal feire oldemors bursdag på fredagen, og ha juleverksted på lørdagen- Godterier er kjøpt inn, så får vi se hva annet vi trenger.
Det skal nok trilles et par pepperkaker, og pakkes inn et par pakker. Ellers har jeg et par små julefilmer, og litt snaks som skal spises.. mer kos enn verksted, så tar vi det derifra.. De er jo ikke så store enda, disse småfrøknene, men ett sted må vi begynne..... Denne lille jule-spilledåsen, kjøpte jeg for mange år siden, Og den har gledet mange barneøyne i julen i mange år. Den er til å trekke opp, så danser de to snømennene på isen.. og den spiller musikk...
Dessverre fikk jeg delvis knust den,  for to år siden. Og har limt og lappet sammen, så den virker, selv om den ikke er like pen..
Med tanke på hvor stas det har vært med denne, var han bestefar-(heidimannen) og kjøpte mer bevegelig pynt i dag...
En elektrisk juleby, med tøffetog...

Iallefall var mormor og bestefar fornøyd med nyanskaffelsen. Såå skal det bli spennende å høre hva de små sier
Julekalendre, er også kjøpt inn til jentene. Kan tenke meg det blir stas med hver sin Hello Kitty, kalender, som blir små lekestuer med møbler og Hello Kitty, fram til julaften,,
Mormor skulle visst gjerne hatt en selv også.. så kanskje jeg må kjøpe en til????Håndarbeider har det ikke blitt så mye av nå, men er igang med mer julekuler, så smått..
Ellers prøver jeg å bruke kreftene på å lage til jul.. Koser meg, når formen tillater


Kokosboller, og sauside til pinnekjøtt,er også i hus..

I tillegg til at jeg fikk nye symagasinet i dag, så nå skal jeg bla og se om jeg finner mønster til julekjoler til småjentene...
Ha en fin kveld¨
Klem ifra
post signature

7 kommentarer:

Lindas hobbyhjørne sa...

Så fint du har gjort det :)
Deilig når man kan ta den ting med ro :)
Ha en fin morgendag, klem.

Unn sa...

Heldige barnebarn sier nå jeg. Og heldige deg!

KLEM

Bondekona sa...

Herlig julestemning.

Det er så nydelig med sånne julelysbyer/kuler.
Jeg fikk en kirke med lys i kalenderen av Bonden den dagen vi giftet oss i all overraskelse på veslas dåpsdag for snart 2 år siden..

Nydelig.
:)

Eli's lille rede sa...

Synes det ble lunt og koselig i kjøkkenkroken din, jeg. Det gjør ikke noe om det er litt mørkt akkurat i juletiden, det er bare å tenne masse stearinlys. Gøy å pynte til jul. Var på Plantasjen i dag og kjøpte et par planter, ellers er jeg ferdig med å pynte. Mangler bare treet, men det skal ikke pyntes før et par dager før julaften. Ha en riktig god natt. Klem fra Eli:)

Maria Isabel sa...

Syns det ser ut som du har veldig koselig i kjøkkenkroken din :) Den, eller DE bevegelige julebyen og snømennene var jo kjempeherlige, har VELDIG lyst på sånn selv!! ;) For jeg blir som et virkelig lite barn i jula, hihi :)

Kos dere masse med feiringer, verksteder og adventssøndag :)

Klem :O)

gult hus i svingen sa...

Trivelig julestemning i huset deres:) Blir nok stas for småjentene med alt som rører seg og lager jul, dere legger alt til rette for ei fin førjulstid:)

Trine:)

Anonym sa...

Hei Heidi.
Så koselig en kjøkkenkrok og for en fin blogg,fant deg inne hos Eli`s lille rede. :))
Ha en fin uke.
Klem fra Mette.